szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megérkezett az Egyesült Államokba szombaton az a különgép, amely az Ebola-vírussal megfertőződött két amerikai misszionárius egyikét, Kent Brantly-t szállította haza Libériából.

Megérkezett az Egyesült Államokba szombaton az a különgép, amely az Ebola-vírussal megfertőződött két amerikai misszionárius egyikét szállította haza Libériából.

A hatóságok közlése szerint Kent Brantly orvosról van szó, akit az Atlanta közelében lévő Dobbins légitámaszpont repülőteréről azonnal az atlantai Emory Egyetemi Kórházba vittek. A kezelés az intézménynek az amerikai járványügyi hivatallal (CDC) közösen kialakított szigorúan izolált részlegében kezdődik. Ez az első eset, hogy ebolás beteget gyógyítanak Amerikában.

A CNN hírtelevízió értesülése szerint a gép rögtön indul vissza Libériába a másik fertőzött misszionárius hazaszállítása érdekében. A második beteg esetében egy nőről, Nancy Writebolról van szó. A CNN szerint az ő kezelését is Atlantában folytatják majd. Korábbi értesülések szerint mindkettőjük állapota súlyos, de stabil. 

Az atlantai kórház vezető orvosa egy interjúban hangsúlyozta: a hatóságok minden szükséges intézkedést megtettek annak érdekében, hogy megakadályozzák a járvány terjedését az Egyesült Államokban. 

A mostani Ebola-járvány július 27-ig legalább 729 emberrel végzett Nyugat-Afrikában az Egészségügyi Világszervezet (WHO) szerint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után

Megjött a Samsung új kütyüje, amellyel a kamerán át lehet kutatni az elveszett tárgy után

Kórházreformra készülhet a kormány

Kórházreformra készülhet a kormány

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség

Roma főszerepekbe roma színészeket – ezen is dolgozik egy speciális ügynökség