szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Negatív a Nigériából hazatért kanadai férfi ebola-tesztje, és a Szaúd-Arábiában meghalt férfiről is kiderült, hogy nem a járvány okozta halálát.

Negatívnak bizonyult Ebola-vírusra annak a kanadai férfinak a vérvizsgálata, aki nemrég érkezett vissza hazájába Nigériából, és Ebola-fertőzés tüneteivel karanténba zárták - közölte Eric Hoskins, Ontario állam egészségügyi minisztere vasárnap. Az illetőn olyan tüneteket észleltek, mint amelyeket a Nyugat-Afrikában megbetegedett embereken megfigyeltek. Azért különítették el, mert Nigériából érkezett, ahol már kilenc, vérzéses lázban szenvedő beteget tartanak nyilván.

Közben kiderült, hogy nem volt Ebola-fertőzött az a férfi sem, aki a héten halt meg egy dzsiddai kórházban, miután Sierra Leonéból tért vissza Szaúd-Arábiába - közölte a szaúdi egészségügyi minisztérium. A tárca illetékese vasárnap elmondta, hogy az amerikai járványellenőrzési és megelőzési központnak (CDC) vérmintát küldtek, amely negatívnak bizonyult az Ebola-vírusra. További Ebola-vírusszűrésre mintákat küldtek egy németországi laboratóriumnak is.

A 40 éves szaúdi férfi szerdán halt meg egy dzsiddai kórház elkülönítőjében, ahová vérzéses láz jeleivel szállították. Orvosai azt feltételezték, hogy ő az első Ebola-fertőzött a királyságban. 

Vasárnap reggel a Hamburgban karanténba szállított afrikai férfiról is kiderült, hogy negatív az ebola-tesztje.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint már mintegy ezer ember vesztette életét a márciusban Guineában kezdődött, azóta pedig Nigériára, Sierra Leonéra és Libériára is átterjedt Ebola-járványban. A WHO pénteken nemzetközi egészségügyi vészhelyzetnek nyilvánította a nyugat-afrikai járványt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel az új szerződésről

Megegyezett a nyíregyházi kórház a sebészekkel az új szerződésről