szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Illegális lakásfoglalók jogait védő aktivistákkal csaptak össze rendőrök a brazíliai Sao Paulóban, miután a hatóságok kilakoltattak kétszáz családot egy épületből.

A rendfenntartók gumilövedéket, könnygázt és fénygránátot vetettek be a tüntetők ellen, akik egy buszt is felgyújtottak.

Gázálarcot viselő fiatalok megrongálták a környéken található üzleteket, sokan házilag készített fapajzsokkal védekeztek a gumilövedékek ellen.

A rendőrség és az úgynevezett "fedélnélküli" mozgalom tagjai az utóbbi hónapokban többször is összecsaptak Brazíliában.

A szerveződés célja, hogy szegény családokat költöztessenek be elhagyott épületekbe. A mozgalom vezetői szerint a hatóságoknak olcsó lakhatási lehetőséget biztosítaniuk a brazil városokban a rászorulóknak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

Egyelőre kivárnak a Sziget Fesztivállal

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező

Elhunyt Hajdufy Miklós televíziós filmrendező