szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A vizes kihívás mintájára "véres kihívást" intéztek Európa népéhez a YouTube-on azért, hogy ne legyenek közömbösek aziránt, ami Ukrajnában zajlik. A videón jeges víz helyett vérszínű sűrű folyadékkal öntik le magukat portugál, francia, ukrán, román és más nemzetiségű emberek egy vödörrel.

"Eleget játszottunk már a vízzel?" – teszik fel a kérdést a YouTube-ra kikerült videón, melyben az utóbbi hetekben végtelenségig nézett vizes kihívások mintájára "véres kihívással" igyekeznek felhívni az európai polgárok figyelmét az ukrajnai véres eseményekre.

"Halld meg!", "beszélj róla", "legyél elhatározott", "helyezz nyomást a kormányodra", "merj látni", "ne hagyj magamra" – kérik a videóban szereplő emberek, akik egy vérszínű folyadékkal öntik le magukat vödörből. "Ukrajna vére a mi vérünk" – olvasható a zárójelenet feliratában.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Nyakunkon az új időszámítás a kártyaelfogadásban. Ön felkészült?

Kiderült, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Kiderült, mikor fertőz legjobban, aki koronavírusos

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója

Meghalt Böröndi Tamás, a Vidám Színpad igazgatója