szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kanadai határnál, a Niagara-vízesés környékén találták meg azt a három afgán katonát, akik egy Massachusetts állambeli katonai gyakorlat idején tűntek el két nappal ezelőtt – közölte hétfőn a massachusettsi rendőrség.

Az afgán katonák megpróbáltak bejutni Kanadába, feltehetően azért, hogy ott menedékjogot kérjenek, de az Egyesült Államok területén elfogták őket. Jelenleg folyik a kihallgatásuk.

A három katona szombat este tűnt el, utoljára egy bevásárlóközpontban a Massachusetts állambeli Hyannis településen látták őket.

Az afgánok szeptember 11-én érkeztek az Egyesült Államokba, hogy részt vegyenek egy nemzetközi katonai gyakorlaton a Camp Cod támaszponton. Ilyen gyakorlatokat évente tartanak 2004 óta, hogy erősítsék az együttműködést a fegyveres erők között, a katonák harckészültségét, és békefenntartó műveleteket végezzenek.

Az idei gyakorlaton több mint kétszáz katona vesz részt hat országból, köztük tucatnyi afgán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Brüsszelben válságtanácskozást tartottak az AstraZeneca miatt

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Puccsot hajt végre az operatív törzs? A Duma Aktuál 2021-es előrejelzése

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony

Szlávik: Mindegyik engedélyezett vakcina hatékony