szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A tűzszünet ellenére továbbra is feszült a helyzet a kelet-ukrajnai Donyeckben: a város repülőtérét ostromló szakadárok újabb támadást indítottak, a város lakóövezeteiben becsapódó lövedékek pedig egy civil halálát okozták.

A városvezetés keddi közlése szerint az előző esti harcok következtében több gázvezeték megsérült a reptér közelében.

A TSZN televízió kedden arról számolt be, hogy a szakadárok több napja szakadatlanul lövik harckocsikkal és gránátvetőkkel a nemzetközi repülőteret. A légi kikötőt védő ukrán katonák hétfőn tüzérségi fegyverekkel verték vissza a szeparatisták újabb rohamát.

A híradás szerint a szakadárok nagy tűzerejű, 2SZ4 Tyulpan (Tulipán) típusú önjáró aknavetővel lőtték a védők állásait. A fegyver 240 milliméteres aknagránátjai mintegy 32 kilogramm trotil robbanóerejével rendelkeznek, és becsapódásukkor tízméteres átmérőjű bombatölcsérek keletkeznek.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Újabb Hertha-játékos fertőződött meg

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Egyéves csúcsára ugrott a GKI fogyasztói bizalmi indexe áprilisban

Május elején nyitnak az evangélikus templomok

Május elején nyitnak az evangélikus templomok