szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hétfőn ötven embert vettek őrizetbe a két afroamerikai fiatalember lelövése ellen tiltakozó tömegből.

Ötven embert őrizetbe vettek hétfőn az amerikai St. Louis városban, ahol folytatódnak a tüntetések az augusztusban rendőr által agyonlőtt fekete bőrű férfi halála miatt.

A tüntetéseknek újabb lökést adott, hogy múlt szerdán egy fehér rendőr agyonlőtt egy afroamerikai fiatalt. A szolgálaton kívüli rendőr a hatóságok közlése szerint azt követően ölte meg a 18 éves fekete fiút, hogy az többször rálőtt.

Az augusztusi eset – amely St. Louis Ferguson nevű elővárosában játszódott le – azért váltott ki nagy felháborodást, mert ott az áldozat fegyvertelen volt. Az ő emlékére két hónappal a történtek után annak érdekében szerveztek tüntetést, hogy tartóztassák le a fegyverét használó rendőrt.

A hétfői megmozdulás egyházi szervezésű volt, és számos résztvevője – egy előzetesen megkoreografált forgatókönyv alapján – tudatosan kényszerítette ki, hogy őrizetbe vegyék. Mint képviselőik elmondták, ezzel is nyomatékosítani kívánták követeléseiket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Véget ér a VW Golf amerikai pályafutása

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát

Index: Az OGYÉI már jóváhagyta az orosz vakcinát