szerző:
MTI

Az államfő feloszlatta a kormányt, és felszólította az ellenzék vezetőit, hogy vessenek véget az erőszakossá vált tüntetéseknek.

Szükségállapotot hirdetett  a Burkinai Köztársaságban csütörtökön Blaise Compaoré elnök a nyugat-afrikai országban zajló zavargások miatt, amelyek során tüntetők gyújtogattak a parlamentben - tudatta egy helyi rádióadó.

"Szükségállapot lépett életbe az ország egész területén. A mai nappal hatályba lépő döntés végrehajtásáért a fegyveres erők vezetője felel" - olvasták fel az államfői hivatal által kiadott közleményt az Omega FM rádió műsorában.

Compaoré emellett ígéretet tett rá, hogy párbeszédet kezd az ellenzékkel. "A változás feltételeinek megteremtése érdekében a mai nappal feloszlatom a kormányt. Arra szólítom fel az ellenzék vezetőit, hogy vessenek véget a tüntetéseknek, és ígéretet teszek rá, hogy nyílt tárgyalás veszi kezdetét" - hangoztatta az elnöki közlemény.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!