szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Meglincselt és halálra égetett egy fiatal keresztény párt Pakisztánban a muszlimokból álló felheccelt tömeg - írja a Pakistan Today.

Felheccelt muszlim csoport támadt rá kedden egy harminc év körüli keresztény házaspárra Pakisztánban a pandzsabi Chak 59 faluban - írja a Pakistan Today. A csőcselék egy állítólagos Korán-káromlás miatt verte halálra a háromgyerekes apát és az újabb gyermekükkel terhes anyát, majd testüket abba a téglaégető kemencébe dobták, amelynél a pár dolgozott.

A lap szerint az asszony elégetette a kemencében a néhai apósának egykori amulettjeit, de egy muszlim munkatársuk az égett amulettben talált papírfecniről azt kezdte terjeszteni, hogy az egy Korán-részlet. Több ezres feldühödött tömeg gyűlt össze a lakónegyedüknél, és halálra verték őket.

A pandzsabi miniszter háromfős bizottságot állított fel a történtek mielőbbi kivizsgálására, és a rendőrséget a keresztények lakta városrészek biztonságának megerősítésére utasította. A rendőrség 48 embert vett őrizetbe a gyilkossággal összefüggésben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megemelik az egészségügyi dolgozók bérét Csehországban

Megemelik az egészségügyi dolgozók bérét Csehországban

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Államilag akkreditált képzés lett a TV2 Akadémiából

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője

Firefoxot használ? Frissítse most, gyorsabb lesz a böngészője