szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több ezer ember kényszerül az ebolajárvány miatt felállított karantén elhagyására Sierra Leonéban, mert nem jutnak élelemhez – jelentették segélyszervezetek munkatársai kedden.

A kór megfékezése érdekében az egészségügyi hatóságok Sierra Leone hatalmas területein állítottak fel karanténokat. Az itt élőket a kormánynak kellene élelemmel ellátnia, és ebben az ENSZ Világélelmezési Programja is segít. Az országnak azonban sok olyan szeglete van, ahova nem érnek el a segélyszállítmányok – mondta Jeanne Kamara, a brit Christian Aid humanitárius szervezet munkatársa.

Sierra Leone kormánya kedden bejelentette, hogy egy évvel meghosszabbítják a szükségállapotot az országban. A humanitárius ügynökségek ernyőszervezeteként működő katasztrófavédelmi bizottság azonban arra figyelmeztetett, hogy ezzel emberek ezreit fosztják meg az élelemtől.

Az élelmiszerosztásból kimaradó embereknek, akiknek az ebolaveszély miatt amúgy otthon kellene maradniuk, muszáj elhagyniuk a karantént, hogy ennivalót szerezzenek.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) adatai szerint Nyugat-Afrikában az ebolajárvány halottainak száma már majdnem elérte az ötezret. Libériában, Sierra Leonéban és Guineában haltak meg eddig a legtöbben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírusos a lengyel elnök

Koronavírusos a lengyel elnök

Így segítették a rendőrök Hadházyékat az autós tüntetésen - videó

Így segítették a rendőrök Hadházyékat az autós tüntetésen - videó

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni

Így lehet zöld rendszámmal is könnyen parkolási bírságba futni