szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Süddeutsche Zeitung szerzője szerint a kitiltási botrányt "nem csak Budapesten" értelmezik az Amerikaiak üzenetként, amely arról szól, hogy "Orbán Oroszország-barát politikájának véget kell érnie".

A liberális Süddeutsche Zeitung a Déli Áramlat földgázvezeték ügyéről közölt cikket szerdán.

Orbán Viktor Moszkva közelségét keresi című írásában Cathrin Kahlweit kiemelte, hogy a kormányfő fel akarja gyorsítani a Déli Áramlat megépítését, és ezzel "szembehelyezkedik Brüsszellel".

A szerző megítélése szerint a földgázszállító-vezeték építési engedélyének megszerzésére vonatkozó keddi jogszabály-változtatás "csak egy a több barátságos gesztus közül, amelyekkel az EU-val szemben kritikus Orbán Moszkva közelségét keresi".

©

Ez "nemcsak Brüsszelt, hanem Washingtont is zavarja" - tette hozzá, felidézve egyebek között a paksi bővítés ügyét és Orbán Viktor nyári tusnádfürdői beszédét.

Az amerikai beutazási tilalom ügyére kitérve hangsúlyozta, hogy Washington lépését "nem csak Budapesten" értelmezik üzenetként, amely arról szól, hogy "Orbán Oroszország-barát politikájának véget kell érnie".

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Robotzsarut csináltak a maláj vasúti dolgozókból, sisakkal nézik az utasok testhőmérsékletét

Robotzsarut csináltak a maláj vasúti dolgozókból, sisakkal nézik az utasok testhőmérsékletét

Az OTP beperelte Horvátországot

Az OTP beperelte Horvátországot

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal

Narancslevet öntünk az óceánba a lebomló műanyagokkal