szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy indonéz újságíró a gyanú szerint két társával kirabolt és megölt egy embert, miután az pénzt vett fel egy bankautomatából Szumátrán. Utána visszatért a helyszínre, és beszámolt az esetről.

Őrizetbe vettek a hatóságok egy újságírót Indonéziában, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolt egy férfit, majd visszatért a helyszínre, és tudósított a bűncselekményről az őt alkalmazó lapnak – közölte szerdán a helyi rendőrség illetékese.

Edison Purba, aki a pekanbaruexpress.com internetes híroldal alkalmazásában állt bűnügyi tudósítóként, a vádirat szerint két társával kirabolt és megölt egy embert, miután az pénzt vett fel egy bankautomatából a Szumátra szigetén fekvő Pekanbaru városában.

A rendőrség és a helyi média arról számolt be, hogy Purba a gyilkosság után visszatért a helyszínre, és beszámolót készített a történtekről. Ezután a pekanbaruexpress.com közzétette az újságíró által írt helyszíni riportot azzal a fényképpel együtt, amelyet az úton vérbe fagyva fekvő holttestről készített. Az írás szerint az áldozat egy 35 éves férfi, bizonyos Mulyono, "az elkövetőről vagy motivációiról azonban semmit nem tudni".

Az ügyben eljáró nyomozó azt mondta, a bizonyítékok egyértelműen arra utalnak, hogy Purba érintett a bűncselekmény elkövetésében. Hozzátette, hogy az újságíró korábban folyamatos kapcsolatban állt a rendőrséggel munkája miatt.

A nyomozók azután vették őrizetbe a bűnügyi tudósítót, valamint két további gyanúsítottat, hogy az elkövetők egyike jelentkezett a rendőrségnél. "Egyikük nem kapta meg az elorzott pénz ráeső részét. Ezért vallotta be a tettet a hatóságoknak" – magyarázta Hariwiyawan, és hozzátette, hogy a gyanúsítottak egymást vádolják a gyilkosság elkövetésével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország az egyik a világban, ahol az Xbox népszerűbb a PlayStationnél

Magyarország az egyik a világban, ahol az Xbox népszerűbb a PlayStationnél

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Kapitulálni vagy ragaszkodni a tisztességhez? Rudolf Péter első rendezése a Vígben

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa

Évi 9,5 milliárd forint lehet a Forma-1 fizetési határa