szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy, a szélessávú internetet szabályozó, új törvénytervezet ellen tüntetnek csütörtök este több amerikai városban.

Magyar mintára, feltartott mobiltelefonokkal készülnek tüntetni csütörtök este az internet szabadságáért Amerika-szerte több városban. Tüntetés lesz Washingtonban, a Fehér Ház előtt, Chicagóban, Philadelphiában és San Franciscóban is – írja a PC World. A demonstrálók tableteket, laptopokat és zseblámpákat is az égbe emelnek majd.

Egy új törvénytervezet ugyanis részben a kinti hírközlési hatóság hatáskörébe vonná a szélessávú szolgáltatást, a netszolgáltatók és a tartalomszolgáltatóknak viszont lehetőséget adna a különalkukra. Tehát amelyik weboldal tulajdonosai fizetnek a netszolgáltatónak, azok még nagy adatmennyiség esetén is gyorsan betöltődnének, aki nem fizet, annak oldalára látogatva viszont lassabb lenne az internetezés.

©

A tüntetők tehát az internet szabadságáért és a szerintük elharapódzott korrupció ellen készülnek tüntetni a magyar módszerrel, ami valójában nem is magyar. A feltartott mobiletelefonos módszerrel ugyanis először Hongkongban éltek az Occupy Central mozgalom tüntetői.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Ismét ezrek tüntetnek Thaiföldön a kormány ellen

Megváltoztatja az életünket a genetikai olló – csak nem mindegy, hol vágunk vele

Megváltoztatja az életünket a genetikai olló – csak nem mindegy, hol vágunk vele

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni

A Spacex már a fegyverkezési versenyből sem tud kimaradni