szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Több patkányt találtak egy indiai kórház területén, mint ahány pácienst képes befogadni az épület: a 950 férőhellyel bíró Maharadzsa Jesvantrao kórházban az elmúlt napokban 4500 rágcsálót irtottak ki.

Szandzsaj G. Karmakar, az egyik kártevőirtó cég vezetője csütörtökön arról számolt be, hogy erőfeszítéseik ellenére továbbra is több ezer rágcsáló él háborítatlanul a közép-indiai Madhja Prades államban, Indaur városában lévő egészségügyi intézményben.

Körülbelül ezernyi patkánylyuk szeli keresztül-kasul az egész területet, és mindegyikben négy-nyolc megtermett rágcsáló bújik meg – mondta Karmakar, hozzátéve, hogy magukban az épületekben még nem is kezdték meg az irtást.

A patkánymentesítést nehezíti, hogy a rágcsálók elővigyázatosak: ha egy patkánycsalád valamelyik tagja elpusztul, miután megkóstolta a kirakott csalétket, az ahhoz hasonló ételnek a többiek a közelébe sem mennek. Így a kártevőirtóknak folyamatosan váltogatniuk kell a csaliként használt mogyorót, pirított csicseriborsót és sült krumplit.

Húsz évvel ezelőtt a Laxmi a Madhja Prades legnagyobb kórházának számító Maharadzsa Jesvantraóban már megküzdött a rágcsálókkal, akkor 12 ezer patkányt égettek el a közeli krematóriumban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Méltósággal, de simán kikapott a Fradi Barcelonában

Méltósággal, de simán kikapott a Fradi Barcelonában

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Elítélték Olaszország legkeresettebb bűnözőjét, aki a Cosa Nostra feje lehet

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét

Megtámadták a borsodi időközi országgyűlési választás eredményét