szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nyilatkozatban cáfolta csütörtökön, hogy emigrációba akarná kényszeríteni Ali Abdullah Száleh volt jemeni elnököt.

A 2012-ben leköszönt volt jemeni elnök pártja, az Általános Népi Kongresszus egyik illetékese azt állította, hogy Matthew Tueller, az Egyesült Államok nagykövete egy közvetítőn keresztül ultimátumot jutatott el a volt elnökhöz, amiben az ország elhagyására szólították fel jemeni idő szerint péntek délután öt óráig.

Ellenkező esetben büntetőintézkedéseket hoznak Abed Rabbo Manszúr Hádi, a Jemeni Arab Köztársaság jelenlegi elnökének és az Egyesült Államok Külügyminisztériumának kezdeményezésére.

Az Egyesült Államok külügyminisztériuma nyilatkozatban cáfolta a hírt. A közlemény szerint Száleh hivatalának állításai nem felelnek meg a valóságnak, és semmilyen találkozó nem volt az amerikai nagykövet és Száleh pártjának tisztviselői között.

Múlt héten az Egyesült Államok azzal fordult az ENSZ Biztonsági Tanácsához, hogy rendeljen el vagyonbefagyasztást és nemzetközi beutazási tilalmat a volt jemeni elnök, valamint a síita huszi lázadók két vezetője ellen, mert fenyegetik Jemen békéjét és stabilitását, illetve akadályozzák a politikai folyamatokat.

Az ENSZ szankciókért felelős bizottsága kedden folytatott megbeszéléseket a washingtoni kérelemről. Több nyugati diplomata is azt mondta, hogy az intézkedések várhatóan pénteken lépnek életbe – írja a Reuters.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Harari: A Nagy Testvér most kezd el mindenkit figyelni

Harari: A Nagy Testvér most kezd el mindenkit figyelni

Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Marabu FékNyúz: Gender? Tender!

Közel teljes lezárás jön Belgiumban

Közel teljes lezárás jön Belgiumban