szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bezáratta az összes iskolát az Iszlám Állam Kelet-Szíria azon részét, amely most az iszlamista terroristák kezén van. Egyben új tananyag kidolgozását rendelték el, mert a mostani szerintük "hitetlen" – jelentette pénteken a Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja nevű emigráns szervezet.

Úgy tudni: az Iszlám Állam fegyveresei egy szerdai gyűlésen közölték Deir ez-Zór tartomány iskolaigazgatóival, hogy az összes tanárnak egyhónapos "vallási továbbképzésen" kell átesnie, és a szervezet új tanterven dolgozik, amely felváltja majd a mostani "hitetlen" oktatást.

Az Iszlám Állam idén szeptemberben, a tanév kezdetekor már módosított a tanterven: akkor eltörölték a kémia- és fizikaoktatás, helyettük pedig vallási tananyagot vezettek be.

Helyszíni beszámolók szerint egyes helyeken kisebb tüntetéseket tartottak az iskolabezárások ellen, de aktivisták szerint a többség fél fellépni a brutális módszereiről hírhedt Iszlám Állam ellen. A dzsihadista szervezet fegyveresei nyár óta egy katonai reptéren és több más kisebb kiterjedésű területen kívül Deir ez-Zór tartomány teljes területét elfoglalták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa második futamát a Hungaroringen

Ehrlacher nyerte a túraautó-világkupa második futamát a Hungaroringen

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák