szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Norvégia után Dánia a második skandináv ország, amelynek hatóságai bejelentették, hogy terrortámadástól tartanak országukban.

A dán rendőrség írásban kérte fel a rendőröket és a katonákat, hogy a következő időszakban legyenek különösen éberek. Mivel Dánia az Iszlám Állam elleni terrorellenes nemzetközi koalíció tagja, nem zárható ki, hogy a dán rendőrök támadás célpontjaivá válhatnak – olvasható a hatóságok levelében.

A dán rendőrség figyelmeztetése szerint a biztonsági erőknek fokozottabb körültekintéssel kell eljárniuk, ha ismeretlen személyeket, azonosítatlan járműveket vagy tárgyakat látnak. Ébernek kell lenniük a nyilvános eseményeken is.

Norvégiában a hírszerző szolgálat szerdán bejelentette, hogy a rendőrségnek, a hadseregnek és a hírszerzésnek fel kell készülnie egy lehetséges terrorcselekményre a következő 12 hónapban.

Marie Benedicte Björnland, a szolgálat vezetője a norvég köztelevíziónak elmondta, hogy különösen a katonák, a rendőrség tagjai és politikusok vannak veszélyben. Arról nem nyilatkozott, hogy a megnövekedett terrorveszély miatt milyen intézkedésekre van szükség.

Norvégia július végén egyszer már bevezetett rendkívüli biztonsági intézkedéseket azután, hogy megbízható forrásból értesülést kapott egy lehetséges terrortámadásról.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal

Orbán tanácsadójának tanácsa: utasítsa Palkovicsot, hogy tárgyaljon az SZFE-s diákokkal

Koronavírusos a lengyel elnök

Koronavírusos a lengyel elnök

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet

8000 forint az a mikroszámítógép, amely nagy szolgálatot tehet