Tetszett a cikk?

Tizennégy halálos áldozata van a spanyolországi Murcia tartományban éjjel történt buszbalesetnek, közülük ketten kórházba szállításuk után haltak meg - közölte az ABC című napilap internetes kiadása vasárnap.

A busz 55 utasával egy madridi egyházi rendezvényről tartott hazafelé Bullas városába éjjel. Az egyik túlélő elmondása szerint a sofőr egyszer csak azt kiáltotta: "nem tudok fékezni, nem tudok fékezni", majd érezték, hogy letérnek az autópályáról, és felborulnak. A jármű 15 méteres mélységbe zuhant.

A túlélők közül mindenkit kórházban ápolnak, tíz ember állapota súlyos. Kórházban van a busz sofőrje is, akinek a sérülései mellett szívritmuszavara is van. A férfi alkohol-, és drogtesztje negatív lett, de a hatóságok őt tartják felelősnek a balesetért. 

Joaquín Bascunana murciai kormánymegbízott sajtótájékoztatóján elmondta, hogy minden jel szerint gyorshajtás miatt következett be a szerencsétlenség, ezért a buszvezetőt gondatlanságból elkövetett emberöléssel gyanúsítják. A busz egyike volt azon kevés járatoknak, amelynek minden üléséhez tartozott biztonsági öv, akik túlélték a balesetet, mindannyian be voltak kötve - hangsúlyozta a politikus. 

Az Europapress hírügynökség információi szerint az áldozatok gyászszertartása hétfőn délelőtt lesz, amelyen részt vesz a spanyol  királyi pár is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

180 milliárd forint kölcsönt kapott a kormány az EU-tól

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Jön a vécépapírból készült koronavírus-bélyeg

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon

Egy kicsit kevesebb lett a nagyivó Magyarországon