szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Robbanás történt hétfőre virradóra a kelet-ukrajnai Harkiv egyik belvárosi kocsmájában, a detonációban 11-en megsebesültek, az ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást.

Az UNIAN hírügynökség jelentése szerint a robbanás a bárpultnál történt, a vendégek felőli oldalon. Kitörtek a kocsma ablakai, s károk keletkeztek az épület előtt parkoló gépkocsikban. A Harkiv megyei ügyészség terrorizmus gyanújával indított nyomozást, de a kijevi média híradásaiból egyelőre nem derül ki, mi okozta a detonációt. 

Mihajlo Ozerov, a szórakozóhely vezetője azzal hozta összefüggésbe a robbanást, hogy a kocsmában segélyeket gyűjtöttek a kelet-ukrajnai menekülteknek és az úgynevezett "terrorellenes hadműveletben" részt vevő fegyvereseknek. 

Az elmúlt fél évben, a kelet-ukrajnai fegyveres konfliktus kirobbanása óta pokolgépes merényletekre nemigen volt példa a térségben. A Luhanszk és Donyeck megyével szomszédos Harkiv megyére, illetve a másfél milliós megyeszékhelyre – amely Ukrajna második legnagyobb városa – nem terjedtek ki a harcok, a térség mindvégig az ukrán hatóságok ellenőrzése alatt állt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili filmje

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

Doku360: "A techno szerintem haladó zenehallgatóknak való"

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál

25 méter hosszú alagutat találtak a rendőrök Ásotthalomnál