szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtalálták az elsüllyedt dél-koreai halászhajóról eltűnt halászok közül többnek a holttestét.

Halászok megtalálták szerdán a két nappal korábban elsüllyedt dél-koreai halászhajóról eltűntek közül 11-nek a holttestét - közölte egy szöuli külügyminisztériumi forrás. 

Az Oryong 501 nevű hajón 35 indonéz, 13 Fülöp-szigeteki és 11 dél-koreai halász, valamint egy orosz kapitány tartózkodott, amikor a vonóháló felhúzása közben hétfőn elsüllyedt az orosz Távol-Keleten, a Csukcs-félsziget partjainál. Hét embert nem sokkal a tragédia után élve sikerült kimenteni, egyet pedig holtan találtak meg. 

A szerencsétlenül járt halászok után orosz és amerikai helikopterek, valamint öt halászhajó kutat, ami azonban nagyon nehéz a tenger háborgása és a rossz időjárás miatt. Szinte semmi remény nincs arra, hogy bárkit élve megtaláljanak. Az eltűntek hozzátartozói a halászhajó tulajdonosát és kapitányát okolják a balesetért, azt állítva, hogy megkésve rendelték el a hajó kiürítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Nem a köhögés a koronavírus-fertőzöttség leggyakoribb tünete

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Mit jelent a kereszténység számára a test?

Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak

Holnaptól +100 GB ingyenes mobilnetet ad a Telenor az otthoni felhasználóknak