szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Megtalálták az elsüllyedt dél-koreai halászhajóról eltűnt halászok közül újabbaknak a holttestét.

Az elsüllyedt dél-koreai halászhajóról eltűnt halászok közül újabbaknak a holttestét találták meg csütörtökön a Bering-tenger nyugati részén, az orosz partok közelében: a dél-koreai külügyminisztérium közlése szerint négyet, az orosz mentésirányító központ szerint hetet. 

Így a halálos áldozatok száma 16 vagy 19. Legalább 34 halászt még mindig eltűntként tartanak nyilván. Immár 12 hajó vesz részt a kutatásban az eltűntek után. 

Az Oryong 501 nevű hajón 35 indonéz, 13 Fülöp-szigeteki és 11 dél-koreai halász, valamint egy orosz kapitány tartózkodott, amikor a vonóháló felhúzása közben hétfőn elsüllyedt az orosz Távol-Keleten, a Csukcs-félsziget partjainál. Hét embert nem sokkal a tragédia után élve sikerült kimenteni. 

Az eltűntek hozzátartozói a halászhajó tulajdonosát és kapitányát okolják a balesetért, azt állítva, hogy megkésve rendelték el a hajó kiürítését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

Merkel: Le kell zárni a síközpontokat

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

20 milliárd forintot szán a kormány a Citadella felújítására

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában

1019 km/h-val száguldott egy vonat Dél-Koreában