szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Koppenhágában felvonulást tart a Pegida iszlámellenes mozgalom dániai ága.

Felvonulást hirdetett meg hétfőre az Európai Hazafiak a Nyugat Iszlamizálódása Ellen (Pegida) nevű német iszlámellenes mozgalom dániai ága Koppenhágába. A német Pegida rendszeresen hétfőnként tartja megmozdulásait Drezdában, a 19-i eseményt azonban terrortámadás veszélye miatt lemondták.

A mozgalom dániai csoportja a Facebook közösségi portálon hirdette meg a felvonulást, amelyre Nicolai Sennels szervező vasárnapi tájékoztatása szerint több százan jelezték részvételüket. Az iskolapszichológus férfi szerint az esemény alkalmat teremt a középrétegnek, hogy "hangot adjon az erőszakos iszlám miatti aggodalmának". 

Az októberben Németországban létrejött Pegidának a dániai mellett van már spanyolországi és belgiumi ága is. Január 12-én a norvég fővárosban is felvonulást tartottak a mozgalomhoz csatlakozók, mintegy kétszázan. Bécsben február 2-ára hirdettek meg hasonló eseményt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Közös tánccal üzennek a vendégeknek egy vecsési szálloda munkatársai

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Húsvétra minden regisztrált magyarnak beadnák a védőoltás első adagját

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára

Ismét emelkedik a benzin és a gázolja ára