szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Biztonsági okokból egyelőre nem nyitotta meg a Charlie Hebdo francia vicclapról szóló kiállítását az Hergé belga képregényírónak, Tintin megteremtőjének szentelt belgiumi múzeum Louvain-la-Neuve-ben.

"A rendőrség felhívta figyelmünket arra a lehetőségre, hogy a tárlat miatt támadások érhetnek minket" – közölte az Hergé Múzeum, ahol csütörtökön nyílt volna meg a tárlat. 

Nick Rodwell igazgató elmondása szerint nemcsak a múzeum alkalmazottainak, hanem Louvain-la-Neuve lakosainak biztonságáról is szó van. Amennyiben a következő napokban vagy hetekben csökken a riadókészültség mértéke, újra átgondolják a lehetőségeket.

A tervezett kiállításon látható lett volna egy fal, rajta Hergé által rajzolt képek és a felirat: "A tinta folyjon, ne a vér". A tárlaton a Charlie Hebdo szerkesztőségét január 7-én ért támadásban elhunyt karikaturisták fotóit is bemutatták volna.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

És akkor Trump örülhet, hogy kap nyugdíjat az elnöki évek után

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Ha új Mac gépe van, töltse le rá az új VLC lejátszót

Meghalt Walter Bernstein

Meghalt Walter Bernstein