szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Francois Hollande francia elnök bejelentette, hogy Angela Merkel német kancellárral együtt csütörtök délután Kijevbe látogat, pénteken pedig Moszkvába utazik tovább.

"Úgy döntöttem, hogy Angela Merkellel ma délután Kijevbe utazom, hogy olyan új javaslatot tegyünk a konfliktusrendezésre, amely Ukrajna területi integritásán alapul. Petro Porosenko ukrán elnökkel tárgyalok ma, pénteken pedig Vlagyimir Putyin orosz elnökkel" – mondta Hollande a francia elnöki hivatalban tartott sajtótájékoztatón.

Hollande és Merkel egy korábbi felvételen
©

Hollande azt is bejelentette, hogy megkérte Alekszisz Ciprasz görög miniszterelnököt, hogy hazája államadósságának újratárgyalása érdekében tegyen látogatást Berlinben Angela Merkel német kancellárnál is, aki "fogadni fogja őt". A francia elnök mindazonáltal "legitimnek" nevezte, hogy az Európai Központi Bank (EKB) visszavonta a görög bankok egyik legfontosabb hitelfelvételi lehetőségét. Az EKB kormányzótanácsa szerda este közölte, hogy a görög bankok február 11-től nem férhetnek hozzá az EKB hiteleihez görög államkötvények vagy a görög kormány által garantált kötvények felhasználásával.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Profil: Orbán mindig külső ellenséget keres – ezért támadja a külföldi újságírókat

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Tömeges csődöktől félnek a szállásadók, ha nem lesz májusi újranyitás

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban

Negyedével esett vissza a nyelvvizsgázók száma 2020-ban