szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét tagállama részvételével hadgyakorlatot kezdett a NATO kedden a Fekete-tengeren.

A tervezettnél egy nappal később indult hadgyakorlatban részt vevő gyorsreagálású erő az amerikai Vicksburg rakétacirkálóból, és hat másik ország – a Fekete-tenger partján fekvő Bulgária, Románia, Törökország, valamint Kanada, Németország és Olaszország – hadihajóiból áll. A bolgár haditengerészet szóvivőjének közlése szerint a hajóraj a légitámadások és tengeralattjárók elleni védekezést gyakorolja és kisebb hajótámadásokat szimulál. 

Az Észak-atlanti Szövetség már egy sor hadgyakorlatot tartott Kelet-Európában a szövetségesek megnyugtatására azóta, hogy Moszkva megszállta a Fekete-tenger és az Azovi-tenger között elhelyezkedő Krím-félszigetet. 

Múlt héten az orosz védelmi minisztérium közölte, hogy erői nagyszabású katonai gyakorlatokat kezdtek Dél-Oroszországban és az orosz határvidék egyéb területein, egyebek között a Krím-félszigeten. 

Oroszország és a Nyugat között a hidegháború óta nem volt olyan feszült a viszony, mint most. Ukrajna és a Nyugat azzal vádolja Moszkvát, hogy katonáival és fegyvereivel szeparatista támadást irányít Kelet-Ukrajnában. Moszkva tagadja ezeket a vádakat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Látványos PowerPoint prezentáció készülhet egy egyszerű dokumentumból

Késsel akarta lerendezni közlekedési vitáját egy teherautó sofőrje Veszprémnél

Késsel akarta lerendezni közlekedési vitáját egy teherautó sofőrje Veszprémnél

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden

Egyszerre két autó is a mentők helyére parkolt Szegeden