szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Elsüllyedt egy hajó Mianmar nyugati partjainál, a balesetben legalább huszonegyen meghaltak, huszonhét embernek pedig nyoma veszett - közölték szombaton a hatóságok.

Huszonegy ember, két férfi és tizenkilenc nő életét vesztette, huszonhét utas pedig eltűnt a péntek éjszakai kompbalesetben a nyugati Rakhine szövetségi állam közelében - tudatta a helyi rendőrség.

A mentőalakulatok esetleges túlélők után kutatnak, a mentést azonban megnehezíti a viharos időjárás. A tájékoztatás szerint a hajónak hivatalosan körülbelül 215 utasa volt, akik közül 167-et épségben kimentettek.

Nevük elhallgatását kérő illetékesek ugyanakkor elmondták, a komphajó fedélzetén sok olyan ember is tartózkodott, akinek a neve nem került fel az utaslistára. "Az eltűntek száma tehát minden bizonnyal magasabb 27-nél. Rendkívül kicsi rá az esély, hogy ilyen időjárási körülmények között túlélőket találunk" - fogalmazott a tisztségviselő.

A katasztrófa okát még nem tudták kideríteni, bizonyos források szerint a kétemeletes komphajó a hatalmas hullámok miatt sziklának ütközött.

Mianmarban gyakoriak a hasonló balesetek, mivel a kompok gyakran túlzsúfoltak, valamint építésüknél és használatuknál időnként figyelmen kívül hagyják a biztonsági előírásokat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Karácsony Gergely kinevezte a fővárosi állatkert főigazgatóját

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Az iskolában csak irodalomról van szó, pedig regényt írni is megtaníthatnának

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon

Emmi: Lehet használni mobiltelefont a Covid-osztályokon