szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A nemzetközi légicsapások hatására a jemeni síita húszi lázadók elhagyták péntek hajnalban az ádeni elnöki palotát, amelyet előző nap foglaltak el – közölte egy meg nem nevezett magas rangú helyi tisztségviselő.

Abed Rabbo Manszúr Hádi jemeni elnök március 26-ig volt a kikötővárosban lévő palotájában, majd Szaúd-Arábiába menekült.  

Csütörtökön most először érték el a harcok Áden belvárosát, annak ellenére, hogy a szaúdi vezetésű szövetségesek egy hete légicsapásokkal igyekeznek megakadályozni a húszik előrenyomulását. Aznap reggel a húszik a légicsapások hatására kivonultak a város Hór-Makszár negyedéből, de az előváros térségében maradtak, és az elnöki palota is a kezükön maradt.

Napközben az elnökhöz hű "népi bizottságok" fegyveresei heves összecsapásokat vívtak velük, ez is hozzájárult ahhoz, hogy péntek reggelre elhagyták az elnöki palotát. Ezzel párhuzamosan viszont a lázadók újra behatoltak Hór-Makszárba.

Az arab koalíció repülőgépei éjszaka élelmiszer- és gyógyszer-segélycsomagokat dobtak le ejtőernyővel az ádeni kikötőbe a város lakóinak – közölték kikötői források. Az elnökhöz hű helyi harcosok pedig arról számoltak be, hogy koalíciós gépek könnyűfegyvereket, rakétagránátokat és távközlési eszközöket dobtak le nekik az Ádeni-félsziget végében, Tavahi negyedben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Orbán Viktor kiposztolta: már 3 millió 250 ezer ember van beoltva

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Kifordított abortuszplakátokkal üzennek az LMBTQ-gyerekeiket el nem fogadó szülőknek

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre

Tucatnyinál is több orosz hadihajó indult a Fekete-tengerre