szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A virtuális túrát a Google segítségével "járhatja végig".

A Google Cultural Institute korábban az auschwitzi koncentrációs táborban és a normandiai partraszállás területén is körbevezette a virtuális turistákat, ezúttal a Robben-szigeten található – ma már múzeumként funkcionáló – börtönben nézhetünk körül. Még Mandela egykori cellájába is beléphetünk és a börtön udvarán is tehetünk néhány lépést.

A szóban forgó területnek amúgy is elég gazdag a története: mielőtt börtönné alakították, lepratelep és elmegyógyintézet is helyet kapott itt.

©

Mandela 1964-ben érkezett a szigetre, és majdnem két évtizedig raboskodott a politikai börtönben, apartheidellenes tevékenységéért. Szabadulása után választották az első fekete bőrű, köztársasági elnökké Dél-Afrikában.

©

A Google virtuális túráján videók segítségével, egy korábbi Robben-szigeti fogoly, Vusumsi Mcongo vezeti körbe az érdeklődőket

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!