szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Mivel nem követtek el törvénytelenséget, semmi sem indokolja, hogy a Tóásó Elődöt kimenekítő baptisták adatait megismerje a nyilvánosság, a gesztus inkább félelemkeltésre, fenyegetésre alkalmas – kommentálta a hírt Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója, aki szintén részt vett Tóásó kiszabadításában.

Hugo Madiz bolíviai belügyminiszter nyilvánosságra hozta hétfőn késő este azoknak a baptistáknak a nevét, akik a dél-amerikai országban raboskodó Tóásó Előddel együtt léptek ki az országból – írta a keddi Magyar Nemzet. A cikkben törvénytelenségnek nevezték a miniszter akcióját.

Két, büntetését töltő elítélt kilépett az országból Lukács Csaba, Szilágyi Béla és Marossy Géza kíséretében – mondta Madiz, hozzátéve, hogy Tóásó magyar útlevéllel, Mario Tadic pedig kettős állampolgárként bolíviai személyivel igazolta magát. A miniszter hozzátette, hogy a határátlépés legális volt.

Tóásó Előd apjával ölelkezik, háttérben a baptisták
©

Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat igazgatója szerint adataikat törvénytelenül hozták nyilvánosságra, mivel ők sem sértettek törvényt, így semmi sem indokolja, hogy közzé tegyék az adataikat. A gesztus viszont fenyegetésre és félelemkeltésre alkalmas.

A miniszter a tettével Evo Morales elnök felé igyekezett igazolni, hogy a minisztérium ellenőrzése alatt tartja a dolgokat, és nem lepte meg őket a két férfi távozása – írták bolíviai források.

A terroristaper vádlottjait a Baptista Szeretetszolgálat csapata menekítette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium segítségével. Tóásó Előd hétfőn érkezett meg Magyarországra. Elmondta, még felesége sem tudott arról, hogy elhagyja az országot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!