szerző:
hvg.hu

A négy hónapos kisfiút apja kétségbeesetten kereste házuk romjai alatt a földrengés után, a katonák is besegítettek, de hiába. 22 órával a katasztrófa után azonban mégis megtalálták a babát, méghozzá sértetlenül.

Porlepte arcú kisbabát húztak ki a romok alól a földrengés sújtotta Nepálban. A négy hónapos Sonit Awalt a katasztrófa után 22 órával húzták ki a romok alól a Bhaktapur tartománybeli Muldokha városban – adta hírül a CNN, további megrázó képeket közölve a mentésről.

©

A kisfiú apukájával volt otthon múlt szombaton, amikor bekövetkezett a katasztrófa. A 7,8-as erősségű földrengés az eddigi adatok szerint több mint 5500 embert megölt, de az áldozatok száma ennél lényegesen több lehet.

Miután a ház összedőlt, apja kétségbeesetten túrta a romokat, hogy megtalálja a babát. A katonaságtól is segítséget kért, akik éjfélig kutattak a baba után, majd feladták. Az apa is elvesztette összes reményét, mígnem egyszer csak sírást hallott a romok alól.

A katonák végül vasárnap reggel tudták kimenteni a kicsit, mint kiderült, sértetlenül. Bár a baba az arca poros lett, végig szabadon volt, így kapott levegőt, ruhája pedig megvédte a romok alatt töltött hideg éjszakában.

Csütörtökön egy másik, talán ennél is csodásabb menekülésről is beszámoltak a hírügynökségek: egy 15 éves fiút 5 nap után húztak ki élve, bár alélt állapotban egy hétemeletes ház romjai alól.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!