Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Nem a legkellemesebb felfedezés a görög kormányban: az ikonikus angol együttes egyik leghíresebb száma, a Common People korlátolt libának ábrázolja az egykori szobrászhallgató lányt. Az életrajzi adatok stimmelni tűnnek.

A bloggerből lett görög pénzügyminiszter Jannisz Varufakisz nem az az átlagos politikus: motorral jár, időnként anarchistákkal küzd meg, amikor rossz helyre ül be vacsorázni, és francia bulvármagazinokban szerepel.

Tetszik a nőknek
©

Amellett sármos és karakteres férfi, és szőke feleségéért, az elismert képzőművész Danaé Sztratuért is sokan irigylik. róla terjedt el az a pletyka, hogy a Pulp egyik legnagyobb slágerét, a Common People című számot is ő ihlette. Első hallásra ez akár nagy dicsőségnek is tűnhet, ám akik ismerik a számot, pontosan tudják, hogy ez elég ciki.

Danae Stratou
©

A dal ugyanis arról szól, hogy egy felületes lánnyal összejön az elbeszélő, aki úgy szeretne élni, mint a hétköznapi emberek, de erre sohasem lesz képes, mert egy jól eleresztett családból jön Görögországból. "Sosem fogsz úgy élni, mint egy átlagember."

A korlátolt lányról szóló dalt az keverte gyanúba, hogy a sheffieldi St. Martin's College i skolába járt, és szobrászatot tanult, márpedig Varufakisz úgy emlékezett a BBC-nek adott interjújában, hogy nem tud más görögről, aki 1983 és 1988 között szobrász szakon tanult volna a fent nevezett iskolában.

A Common People című szám két kezdő sora pedig épp ez: "She came from Greece she had a thirst for knowledge/She studied sculpture at Saint Martin’s College, that’s where I caught her eye." Azaz: "Görögországból jött, szomjazta a tudást/ Szobrász szakon tanult a St. Martin College-ben". Abban is illeszkednek a mozaik darabkái, hogy jómódú, pénzes családból származik, apja ruházati nagyiparos volt, anyja pedig galériatulajdonos. Sztratu képviselte Görögországot a 48. Velencei Biennálén.

Az egyezéseket az Athen's Voice szúrta ki.

Íme a dal:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Villámgyorsan felfrissítették a Toyota Camryt

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Meghalt a jeges vödrös kihívás egyik központi figurája

Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele

Lemásolta a TikTokot a Snapchat, és akár pénzt is kereshetünk vele