szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A rendőrök a calais-i partoknál ütik-verik, könnygázzal lefújják, szalagkorláton dobálják át a migránsokat, akik Angliába próbálnak eljutni. A felvételt készítő szervezet szerint mindennapos a Calais környékén táborozó menekültek rendőri zaklatása.

A francia rendőrök brutalitását bizonyító videót tett közzé egy migránsokat segítő szervezet. A videón az látszik, ahogy a rendőrök ütnek-vernek, könnygázzal zargatnak, kergetnek, sőt átdobálnak a szalagkorláton egy csapatnyi menekültet, akik teherautók rakterébe bújva próbálnak átjutni a határon.

A május 5-i felvétel Calais-nál készült, ahonnan a legtöbb menekülő igyekszik átjutni Nagy-Britanniába a La Manche-csatornán keresztül. A brutalitás egy nappal az után vették fel, hogy Bernard Cazeneuve belügyminiszter látogatást tett Calais-ban, és arról beszélt, hogy Franciaország a lehető legjobb menedéket ajánlja fel a bevándorlóknak – írja a Daily Mirror.

A menekülteket segítő szervezet szerint sok migráns éppen a mindennapos rendőri brutalitás miatt próbál kétségbeesetten átjutni Nagy-Britanniába. Jelen pillanatban is mintegy 2000 menekült táborozik Calais környékén, a rendőrség pedig időről időre parancsba kapja, hogy feldúlja szállásaikat.

A calais-i rendőrség egyelőre nem tud semmiféle videóról, így nem is kommentálták a híreket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják

Újra elérhető a trumpisták kedvenc közösségi oldala, de használni nem tudják

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját

FBI: Az orosz hírszerzésnek akarták eladni Nancy Pelosi ellopott laptopját