szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mindenféle sebészeti eszköz nélkül, bazsalikomlevelek segítségével távolítottak el egy három centis szúnyoglárvát egy limai kórház orvosai egy perui kamasz fiú szeméből.

"Magunk is megdöbbentünk, annyira hihetetlen volt, hogy műtét nélkül sikerült a lárvát eltávolítani" - mondta Carolina Marchena, a fiút kezelő orvoscsoport tagja.

A 16 éves vidéki fiú lakóhelyéről, a közép-perui Pozuzo kisvárosból a fővárosi gyermekegészségügyi intézetbe került, mert megduzzadt a bal szemhéja - közölte szerdán az egészségügy-minisztérium. 

Szülővárosának orvosai, akik gyógyszerekkel kezelték eredménytelenül, kezdetben egyszerű gyulladásra gyanakodtak. A limai szakorvosok fedezték fel a három centiméter hosszú szúnyoglárvát, amely körülbelül egy hónapja indult növekedésnek a fiú szemében.

Az orvosok bazsalikomleveleket raktak a fiú szemgolyója köré. A lárva falánkságában beleesett a csapdába, kibújva a fiú szeméből az orvosok csipesz segítségével könnyen eltávolíthatták.

Az orvosok szerint a különös jelenséget a trópusi övezetekben élő, emberbagócs (Dermatobia hominis) nevű élősködő csípése okozhatta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Gulyás: Következőnek a papok és lelkészek kapnak oltást

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Kriptovalutában is fizet dolgozóinak a Toyota

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet

Ez történt: A Pfizer első embere elmondta, hogy egy harmadik oltásra is szükség lehet