szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kanadai határ közlelében elfogták a New York állambeli börtönből megszökött fegyencet, David Sweatet. Társát, akivel megszökött, három napja lőtték le üldözés közben.

Az amerikai rendőrség vasárnap elfogta azt a másik szökött fegyencet, aki társával június elején elektromos vágószerszámok segítségével megszökött egy szigorúan őrzött börtönből, az egyesült államokbeli New York államban. A 35 éves férfit három heti hajsza után sikerült élve kézre keríteni - számolt be az amerikai sajtó. David Sweatre a kanadai határ közelében bukkantak rá a rendőrök, lövöldözés kezdődött, amiben megsebesült és őrizetbe került. 

Matt és Sweat
©

Sweat és társa, Richard Matt június 6-án szökött meg a dannemorai börtönből. Hiányukat a reggeli ellenőrzéskor vették észre. A két rab lyukat fúrt cellájuk hátsó falán, kimászott rajta, és közműalagutakon keresztül kijutott a szabadba úgy, hogy közben elektromos vágószerszámokkal átvágott minden akadályt.

Sweatet rendőrgyilkosság miatt életfogytiglanra ítélték. Mattet pedig 25 éves börtönt kapott azért, amiért 1997-ben elrabolta, megkínozta és egy fémfűrésszel feldarabolta 76 éves volt főnökét.  

Mattet június 26-án a kanadai határ közelében lévő Malone városnál vették észre a  határőrök egy erdős területen. Felszólították, hogy adja meg magát, de miután ennek nem tett eleget, lelőtték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!