szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese szándékosan túlterheltséget idézett elő egy gyermekotthonban, majd erre hivatkozva Magyarországon helyeztek el gondozottakat egy általuk alapított magyarországi cég közreműködésével. A gyerekek ellátása és oktatása nem volt megfelelő, a két gyámügyis viszont havonta 5500 euróhoz juthatott. A Ruhr-vidéki város főpolgármestere szerint nyilvánvalóan szándékosan csapták be őket.

Visszaéléseket követhetett el Magyarországon elhelyezett állami gondozott gyerekek ügyében a németországi Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese - értékelte a Ruhr-vidéki város főpolgármestere pénteken a feltételezett visszaélések miatt indított vizsgálatok eredményét.

"Nyilvánvalóan szándékosan becsaptak bennünket" - idézték Frank Baranowski főpolgármestert a város hivatalos honlapján megjelent közleményben, amelyhez csatolták az önkormányzat belső vizsgálatáról és egy független szereplő, egy könyvvizsgáló cég által végzett vizsgálatról szóló jelentéseket.

Az ügy idén májusban kezdődött az ARD országos közszolgálati televízió Monitor című műsorának riportjával, amely szerint Gelsenkirchen gyámügyi hivatalának vezetője és helyettese szándékosan túlterheltséget idézett elő egy gyermekotthonban, majd erre hivatkozva Magyarországon helyeztek el gondozottakat egy általuk alapított magyarországi cég közreműködésével 2007-2008-ban. A gyerekek ellátása és oktatása nem volt megfelelő, a két gyámügyis viszont havonta 5500 euróhoz jutott az ARD műsora szerint.

A város honlapján közzétett könyvvizsgálói vizsgálati jelentésben egyebek között megállapították, hogy "nem lehet kizárni" az ARD riportjában a gyermekotthon szándékos túlterheltségével kapcsolatban elhangzott vádak megalapozottságát.

Az önkormányzat közleménye szerint még nem zárult le az ügyben indított valamennyi vizsgálat.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki

Radar360: Orbán üzen a nyugdíjasoknak, Karácsony meg neki

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

Új erszényesbékafajt fedeztek fel Peruban

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben

Merkely: 5 millió embert kell beoltani, hogy a járvány ne térjen vissza szeptemberben