szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A horvát belügyminiszter jelentette be, amit már napközben sejteni lehetett.

A óriási tömegben érkező bevándorlók miatt a horvát belügyminiszer, Ranko Ostojic bejelentette, lezárták a szerb-horvát határ átkelőhelyeit.  Szerda reggel óta több, mint 11 ezer menekült érkezett Horvátországba. Az újlaki, principovaci, tovarniki, erdődi és batinai határátkelőhelyet zárták le további intézkedésig- írja a horvát index.hr.

A horvátok a nap elején még azt mondták, egyelőre még kézben tartják a dolgokat, délután azonban a horvát belügyminiszter bejelentette: Horvátország nem képes több migránst fogadni, erről pedig a Egyesült Nemzetek Szervezetének Menekültügyi Főbiztosságát (UNHCR) és az Európai Uniót is értesítette. Felállították a válságtörzset is. A horvát államfő arra kérte a hadsereget, hogy a kialakult migrációs válság miatt álljon készenlétbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Pár napra visszatér a vénasszonyok nyara

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

Még sohasem láttak ennyi cápát Kalifornia partjainál

1,2 millió kilométernél jár ez a Tesla, de nem akar leállni

1,2 millió kilométernél jár ez a Tesla, de nem akar leállni