szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar kormány menekültpolitikája miatt egy német cég visszautasította, hogy pengés drótot szállítsanak Magyarországnak – írja a brit Metro. A Mutanox nevű cég a lap szerint félmillió eurót bukik a magyar megrendelés visszadobásával.

Orbán Viktor miniszterelnök utasítására kerítést építettek a menekültek megállítására a szerb–magyar határon, a kerítés a menekültkrízis szimbóluma lett – olvasható a cikkben.

A lap szerint Magyarország több ezer tekercs pengés drótot rendelt a Mutanoxtól, amely tulajdonosa, Talat Deger a Huffington Post Germany-nek azt nyilatkozta, hogy Orbán Viktor szerinte visszaél a speciális dróttal, amely jóval veszélyesebb az egyszerű szögesdrótnál, mert akár halálra is sebezhet valakit.

A pengés drótot tolvajok és betörők, nem pedig olyan emberek megállítására tervezték, akik az életüket próbálják menteni. A menekültek nem bűnözők – tette hozzá.

©

A Metro szerint a Mutanox félmillió eurótól esik el azzal, hogy visszautasította a magyar megrendelést.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Lefújták a palesztin vendégmunkások hétvégi tömeges oltását Izraelben

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Váratlan fejlemény: tintahalak sikeresen teljesítették a pillecukortesztet

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás

Publicus: csak a Jobbik erősödött, meg az összefogás