szerző:
MTI

Mégsem megy Észak-Koreába jövő héten Ban Ki Mun ENSZ-főtitkár – közölte szerdán a világszervezet egyik szóvivője. A hét elején a dél-koreai sajtó írt arról, hogy a főtitkár Phenjanba utazhat.

Az ENSZ-szóvivő szerint a főtitkár jövő héten nagyrészt New Yorkban lesz majd, onnan pedig Máltára utazik a Nemzetközösség csúcstalálkozójára. Máltáról közvetlenül Párizsba megy, ahol az ENSZ 21. klímakonferenciáján (COP21) vesz részt.

A COP21 a Párizstól északra található Le Bourget-ben kezdődik november 30-án. Százkilencvenöt ország több mint negyvenezer képviselője lesz ott a rendezvényen.

Ban Ki Mun phenjani látogatása ritkaságszámba menő diplomáciai nyitást jelenthetett volna a világtól elszigetelt kelet-ázsiai diktatúrával. A főtitkár, aki dél-koreai, idén egyszer már előkészített egy észak-koreai látogatást, Phenjan azonban az utolsó pillanatban, minden magyarázat nélkül visszavonta az utazáshoz adott jóváhagyását.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!