szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Újabb késeléses merénylet történt péntekre virradóra a ciszjordániai Hebronban; egy izraeli katona megsebesült, a két merénylőt pedig lelőtték a biztonsági erők - közölte az izraeli közszolgálati rádió.

Egy tizenkilenc és egy tizenhat éves palesztin támadott meg egy izraeli katonát a ciszjordániai Hebronban, késükkel könnyebb sérüléseket okoztak neki. A két merénylőt lelőtték. Egyikük az Iszlám Felszabadítás nevű párt tagja. A merénylet előtt egy internetes bejegyzésben búcsúlevelet írt, amelyben a pártjához való csatlakozás szólított.

Egy nap leforgása alatt ez már a második késeléses merényletkísérlet volt Izraelben, illetve a megszállt területeken. Csütörtök este egy palesztin a jeruzsálemi óváros mellett rendőrautóban ülő rendőrt sebesített meg késével - őt is lelőtték a közelben tartózkodó biztonságiak. 

Éjszaka egy ciszjordániai telepesfaluhoz vezető úton lövéseket adtak le egy izraeli autóra, de senkinek sem esett baja, csak az autóban keletkeztek károk.        

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek hasonló támadások, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal. A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Szén-monoxid-mérgezés miatt hat embert kórházba vittek egy budapesti társasházból

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Ukrán külügyminiszter a HVG-nek: Túl vagyunk a jégkorszakon Magyarországgal

Hogyan éljünk együtt a fájdalmas érzéseinkkel?

Hogyan éljünk együtt a fájdalmas érzéseinkkel?