szerző:
MTI / hvg.hu

Német juhász kiskutyát ajándékozott Oroszország hétfőn a francia rendőrségnek, hogy ezzel a szimbolikus lépéssel fejezze ki tiszteletét és szolidaritását a terroristák elleni akciók megölt francia rendőrkutya, Diesel iránt.

A Dobrinya nevet viselő kiskutyát Igor Zubov orosz belügyminiszter-helyettes adta át Franciaország moszkvai nagykövetének a követségen tartott ünnepségen, amelyen magas rangú orosz és francia katonai személyiségek is megjelentek. 

"Mélységesen együttérzünk a 130 emberéletet követelő párizsi dzsihádista támadások áldozataival" - mondta a miniszter-helyettes.

A francia kommandós elitegységek kötelékébe tartozó Diesel nevű kutyát a merénylők felkutatására indított egyik akció során lőtték le a terroristák.

©

"Oroszország a kiskutya odaajándékozását úgy tekinti, mint a terrorizmussal szembeni orosz-francia egység jelképét" - tette hozzá. Azt mondta, a rendőrkutyákat Oroszországban mindenki imádja.

A kiskutya a terroristák által megölt Diesel iránti tiszteletből kapott d betűvel kezdődő nevet. A három hónapos kutyust egyébként egy orosz tündérmesében szereplő lovag után nevezték el Dobrinyának.

"Anyja nyomkövető kopó, apja pedig robbanószerek felkutatására betanított kutyaként működik az orosz rendőrségnél, Dobrinya tehát nagyon jó családból származik" - tette hozzá az orosz miniszter-helyettes.

Jean-Maurice Ripert, Franciország moszkvai nagykövete különleges ajándéknak nevezte a kiskutyát. Szerinte Párizsban, jövendő állomáshelyén nagy örömmel várják Dobrinyát, és már minden előkészületet megtettek fogadására.

Az orosz kiskutyának egy kis időt még karanténban kell töltenie Oroszországban, mielőtt Franciaországba viszik.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!