szerző:
MTI

Bár a Star Wars: Az ébredő Erő csak hétfőn debütál a meghívott közönség előtt három moziban a filmek városában, még az Oscar-gálákra sem készülnek akkora felhajtással, mint erre a Hollywood Boulevard környékén.

©
A bemutató miatt a sugárút jókora részét már csütörtök éjjeltől lezárták, és elkezdődött annak az óriási, fehér sátornak az építése, amely alatt a híres hollywoodi sztárok vonulnak majd.
    "Ez sokkal nagyobb mint az Oscar" - jelentette ki egy produkciós menedzser a The Hollywood Reporternek. Az Oscar-ceremóniát február végén rendezik meg, ahhoz egy háztömbnyit zárnak le a Hollywood sugárútból, most viszont öt háztömbnyit - fűzte hozzá. A lezárt szakaszon a járdákon lehet gyalogosan közlekedni, és a boltok is nyitva vannak, de néhány bolttulajdonos úgy döntött, hogy hétfőn zárva tart majd.
    Bár a premierről nem hoztak nyilvánosságra részleteket, a Disney és a Lucasfilm hivatalosan értesítette a meghívott vendégeket, mely mozikban lesznek a hétfői vetítések, mindhárom a Hollywood Boulevard lezárt szakaszára esik: a Dolby Színház (ahol az Oscar-díjkiosztókat tartják), az El Capitan Színház és a TCL Kínai Színház is.
    A Kínai Színház előtt, amelyben 1977-ben az első Star Wars-film premierjét rendezték, már december 5. óta táboroznak a rajongók december 17-i, csütörtök esti első előadásra várva. (A film észak-amerikai forgalmazása pénteken kezdődik.) A hétfői VIP-premier idejére el kell hagyniuk a helyszínt, de a TCL közölte, hogy megőrzi sátraikat, amíg vissza nem térhetnek a sorba.
    A J. J. Abrams rendezésében forgatott Star Wars: Az ébredő Erő az első Star Wars-film, amely háromdimenziós változatban is debütál.
    A hetedik Star Wars-film országos premierjét Amerika-szerte számos rendezvényen ünneplik. New Orleansban az ezer tagot számláló Mardi Gras klub szerdára pizsamás, pattogatott kukoricás maratoni vetítést szervez az első Star Wars-trilógiából. Az űreposz inspirálta klub száz tagja aztán csütörtökön rezes bandával vonul fel a film ihlette jelmezekben a francia negyedben természetesen a Csillagok háborúja zenéjére.
    Egy pennsylvaniai autós mozi 63 éves fennállása óta először nyit ki a téli moziszezonban a film miatt. A texasi Austinban pedig a legelvakultabb rajongók számára Star Wars-maratont rendez egy mozi az összes eddig bemutatott epizódból: a verseny addig zajlik - 16 óra után újrakezdve a sorozatot -, amíg már csak egyetlen résztvevő van ébren. A győztes jutalma hétéves mozibérlet és egy Star Wars-ajándék. 
    A filmre rekordszámban fogytak el elővételben a jegyek Észak-Amerikában. Több száz premierheti vetítésen már telt ház van, ugyanakkor a boxoffice-elemzők szerint még mindig vannak olyan mozik, ahol jegyet lehet venni a produkcióra sorban állás nélkül.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Helsinki: a menedékkérő gyerekek fele fogoly, Gruevszki pedig egyenlőbb az egyenlők között

Helsinki: a menedékkérő gyerekek fele fogoly, Gruevszki pedig egyenlőbb az egyenlők között

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Nagy a gond a legendás játékstúdiónál? Élő adásban ostorozta a Blizzardot egy volt alkalmazott

Tényleg bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést? – a gyerekek megmondják

Tényleg bűn fényűzésnek nevezni a stadionépítést? – a gyerekek megmondják

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Gruevszki unokatestvére már nem volt olyan szerencsés, mint a volt macedón kormányfő

Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc

Nemzetközi piacra lép Mészáros Lőrinc

Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben

Hasogdzsi-ügy: Németország belépési tilalmat rendelt el 18 szaúdival szemben