szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy másfél éves kisgyerek és egy 65 éves nő súlyosabban, kilenc további ember könnyebben sérült meg, miután egy palesztin merénylő a járdára, a buszmegállóban várakozók közé hajtott Jeruzsálemben. A támadót lelőtték.

Tizenegyen megsebesültek egy jeruzsálemi buszmegállóban - köztük egy másfél éves gyerek - , miután egy merénylő a várakozók közé hajtott autójával. A gázolásos merénylet palesztin elkövetőjét lelőtték - közölte az izraeli közszolgálati rádió hétfő délután.

A kisgyerek és egy hatvanöt éves asszony közepesen, kilencen könnyebben sebesültek meg a kelet-jeruzsálemi Bét Hanina nevű lakónegyedben történt támadásban.

©

A gázolásos támadás a város mentőállomásának közelében történt, ezért a mentők pillanatok alatt a helyszínre érkeztek, majd két jeruzsálemi kórházba szállították a sérülteket.

©

Móse Edri, a rendőrség szóvivője a rádióval azt közölte, hogy a helyszínen tartózkodó, és a merénylővel végző civilek és biztonságiak lélekjelenléte egy nagyobb merényletet akadályozott meg, mert a kocsiban egy baltát találtak, amivel minden bizonnyal izraeliek életére tört volna a támadó.

©

Izraelben és a palesztin területeken már harmadik hónapja szinte napi rendszerességgel ismétlődnek a hasonló támadások, valamint az összetűzések az izraeli rendfenntartókkal.

A támadások kiváltó oka a palesztin hivatalos és közösségi médiában megjelent feltételezés volt, miszerint az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a látogatási rendet Jeruzsálem óvárosában a Mecsetek terén. Izrael szerint az erőszakcselekményeket palesztin vezetők nyilatkozatai is szítják, míg palesztin források szerint a támadások hátterében az elkeseredettség áll, hogy elveszni látják a reményt egy önálló palesztin állam létrejöttére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

A legjobb mód, hogy távol kerüljünk az őrjítő bezártságtól

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Veszélybe kerültek az időjárás-előrejelzések, és még nem tudni, mit lehetne tenni

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit