szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Holland tudósok megfejtették, hogy miért jár olyan furcsán Vlagyimir Putyin, de ehhez egy KGB-kézikönyv is kellett.

Többeknek feltűnt Vlagyimir Putyin nyilvános szereplésein, hogy az orosz elnök járás közben jobb kezét szorosan maga mellett tartja, igazából csak bal kezét lengeti ilyenkor.

Mivel ez lehet a Parkinson-kór egyik korai tünete is, mozgászavarokkal foglalkozó holland orvosok a videófelvételek elemzésével próbálták vizsgálni a jelenséget - írja a Daily Mail. Aztán közelebbről nem részletezett módon az orvosok szembe találkoztak egy korábbi KGB-kézikönyvvel, amelyből lényegében fény derül a volt KGB-ügynök Putyin fura járásának okára.  

A könyv ugyanis azt írja elő az ügynököknek, hogy a jobb kezüket tartsák a törzsük mellett, közel a mellkasukhoz, hogy szükség esetén hamar a fegyverükhöz nyúlhassanak. Ennek érdekében járás közben a törzsük bal oldala, pontosabban a bal kezük mozogjon csak, és a fordulást is ezzel az oldallal indítsák.

Aztán a tudósok tovább nézegették a Youtube-videókat, és állításuk szerint több orosz fejesnél is felfedezték a különös asszimetrikus járást, így például Dmitrij Medvegyev kormányfőnél is. Az erről szóló tanulmány a BMJ orvosi lapban jelent meg, ebben "mesterlövész járásnak" nevezik a Putyin-féle mozgást.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Kis híján elsírta magát a keze láttán a horrorbalesetet szenvedett F1-es versenyző

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Síléccel vagy túrabakanccsal a D-vitamin nyomában

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált

Romain Grosjean a balesetéről: Láttam jönni a halált