szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Libanon megtagadta Szíria kérését, hogy kiadják Moammer Kadhafi néhai líbiai diktátor fiát, Hannibált - közölte szerdán a libanoni igazságügyi miniszter.

Hannibál Kadhafi kiadása ellentétes volna egy egyezménnyel, melyet a két ország még 1951-ben kötött - közölte Asraf Rifi libanoni igazságügyi miniszter.   

A néhai líbiai diktátor fiát a héten letartóztatásba helyezték a libanoni hatóságok, hogy kikérdezhessék egy libanoni síita imám évtizedekkel ezelőtti, Líbiában történt eltűnésének ügyében.

A hitszónok eltűnésének a libanoni síiták nagy jelentőséget tulajdonítanak közösségük politikai térvesztésével kapcsolatban.

Músza asz-Szadrnak 36 évvel ezelőtt veszett nyoma, amikor hivatalos látogatást tett az észak-afrikai országban. Az ügy azóta is megoldatlan.

A líbiai vezetés mindig azt állította, hogy Szadr egy Rómába tartó repülőgép fedélzetén távozott Líbiából, és különböző síita frakciók közötti hatalmi harc áldozata lett.

Hannibál Kadhafi apja 2011-es meggyilkolása óta Damaszkuszban élt, és kerülte a feltűnést. A múlt héten elrabolták libanoni síita fegyveresek. Amikor néhány órával később előkerült, a bejrúti hatóságok őrizetbe vették, hogy kihallgatásnak vessék alá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Trump karácsonyi búcsúajándéka: sortűzzel és gázzal is kivégezhetik a halálraítélteket

Vérhigítóval és vitaminnal kezelte magát a Semmelweis Egyetem koronavírusos rektora

Vérhigítóval és vitaminnal kezelte magát a Semmelweis Egyetem koronavírusos rektora

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak

Nagyon bejött az Apple-nek az elmúlt időszak