szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Prostituáltak futtatásával gyanúsított magyarokat vettek őrizetbe Ausztriában. A banda munkaajánlattal csábította ki, majd prostitúcióra kényszerített nőket, ha pedig túl kevésnek találták a bevételt, megverték őket.

Hónapokig tartó nyomozás eredményeképpen az ausztriai Innsbruckban őrizetbe vettek négy magyar állampolgárt, akiket prostituáltak futtatásával vádolnak – közölte hétfőn a tiroli rendőrség. A vád szerint a gyanúsítottak legalább hat nőt vittek Magyarországról Innsbruckba, és ott prostitúcióra kényszerítették őket. A 19 és 26 év közötti sértetteket hamis ígéretekkel csábították Tirolba. 

A prostitúcióra kényszerített nőket szexuálisan és anyagilag egyaránt kihasználták. Megszabták, hogy a szolgáltatásokat milyen tarifával kell végezniük, és szigorúan felügyelték azok betartását. Szabadnap nélkül dolgoztatták őket, pontosan jelenteniük kellett minden találkozójukat, azok hosszát, az általuk nyújtott szexuális szolgáltatásokat és az ezekért kapott fizetséget. Ha túl kevésnek találták a bevételt, kitartóik szidalmazták és bántalmazták a nőket. 

A nők egy kéthetes időtartam alatt összesen 20 ezer eurót (mintegy 6,2 millió forint) kerestek, azonban a pénzt teljes egészében elvették tőlük, csupán csekély összeget kaptak alkalomadtán. A múlt pénteken, csaknem 50 rendőr részvételével végrehajtott akció keretein belül több házkutatást is tartottak Innsbruck közelében. Lefoglaltak három gépkocsit, amit a gyanúsítottak használtak, valamint 14 ezer eurót (csaknem 4,4 millió forintot). 

Négy letartóztatott személyt, egy 23, egy 37 és egy 49 éves magyar férfit – köztük egy apát és a fiát –, valamint egy 23 éves magyar nőt a helyi büntetés-végrehajtási intézetbe szállították.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Egyre biztosabbnak tűnik, hogy nem lesz több új Samsung Galaxy Note telefon

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Daruval emeltek ki lakásából egy majd 300 kilós embert Franciaországban

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában

Január elején kezdhetik meg az oltást Hollandiában