szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Idén első alkalommal nem gyülekezhetnek majd a moszkvai Vörös téren az újévet váró szilveszterezők, mert a teret lezárják - közölték a városi hatóságok hétfőn.

A téren hagyományosan tízezrek gyűlnek össze Szilveszter éjszakáján, oroszok és külföldi turisták egyaránt, hogy  megünnepeljék az újévet, amikor a szomszédos Kreml harangjai elütik az éjfélt.

Alekszej Majorov, a moszkvai önkormányzat biztonsági részlegének vezetője viszont a város honlapján közölte, a teret rendezvény miatt lezárják, és számos más hely áll rendelkezésre, ahol az emberek remek hangulatban várhatják az újévet.

A Vörös teret hivatalosan annak az újévi koncertnek a felvétele miatt zárják le, melyet az állami média sugároz majd. Csak korlátozott létszámú közönség láthatja élőben az előadást, melynek nagy részét a hatóságok hagyják jóvá.

Az AFP francia hírügynökség mindazonáltal megjegyezte, hogy az orosz hatóságok megszigorították a biztonsági intézkedéseket, miután egy orosz repülőgép 224 ember halálát okozva lezuhant az egyiptomi Sínai-félszigeten, majd novemberben terrortámadás érte a francia fővárost.

"Nem titok, hogy Moszkva terrortámadás célpontja lehet" – idézte a hírügynökség Szergej Szobjanyin moszkvai polgármester korábbi nyilatkozatát.

A bevásárlóközpontok bejáratainál fémdetektoros kapukat szereltek fel, a gyanúsnak tűnő járműveket pedig akár a parkolóőrök is átkutathatják. Ezzel párhuzamosan szögesdrótkerítéssel vették körbe az osztankinói tévétornyot, a sétálóutcákban több biztonsági kamerát szereltek fel, a moszkvai metróban pedig kutyás rendőrök járőröznek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Máté Gábor marad a Katona József Színház élén

Választási törvény: gereblyére lép a Fidesz, vagy szétzúzza az ellenzéket?

Választási törvény: gereblyére lép a Fidesz, vagy szétzúzza az ellenzéket?

Pár napig még marad a ködös, hideg idő

Pár napig még marad a ködös, hideg idő