szerző:
hvg.hu

A két elfogott észak-afrikai férfi mobiljain videók voltak a szilveszteri káoszról, de ami még durvább: obszcén tartalmú arab mondatok német fordítása egy cetlin. A rendőrök úgy sejtik, van közük a szilveszteri zaklatásokhoz.

Két észak-afrikai gyanúsítottat vett őrizetbe a német rendőrség Kölnben a szilveszteri eseményekkel összefüggésben – jelenti a Focus Online.

A rendőrök nem sokkal éjfél után igazoltatták a két férfit Köln egyik terén, a főpályaudvar mögött, és kiderült: mobiljaikon a szilveszteri eseményekről vannak felvételek. A rendőrök a férfiak táskájában cetliket  is találtak, amin arab mondatok és azok német megfelelői voltak felírva: "megöllek", "nagy melleket akarok d*gni", "meglepetés".

A nyomozók az sejtik, hogy mindez összefüggésbe hozható a mostmár szervezettnek tartott szilveszteri szexuális zaklatásokkal, molesztálásokkal és rablásokkal.

©

A nyomozás legfrissebb adatai szerint Kölnben egy 180 fős férficsoport követte el a visszaéléseket, több mint száz feljelentés érkezett az ügyben.

A szilveszter éjszaka a helyszínen intézkedő rendőrök beszámolója a támadók kiléte kapcsán több tekintetben is szembemegy a rendőrség által hivatalosan közölt információkkal. Wolfgang Albers, a helyi rendőrség vezetője korábban azt mondta, az elkövetők egy nagyjából ezerfős csoportból kerültek ki, akik "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak".

A rendőrök ezzel szemben, vezetőjüket cáfolva a Die Weltnek úgy nyilatkoztak, közel száz személyt igazoltattak a kölni dóm közelében szilveszter éjszaka, akiknek többsége szíriai, kisebb része észak-afrikai származású. Hozzátették, hogy a legtöbben nemrég Németországba érkezett menedékkérők, akik személyazonosságukat befogadóállomáson kiállított menedékkérelem-másolatokkal igazolták.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!