szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A szilveszterkor Kölnben a nőket molesztáló bevándorlók által ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon lelték fel a német rendőrök.

A nők ellen Kölnben elkövetett szilveszteri támadásokkor ellopott mobiltelefonok némelyikét menekültszállásokon, vagy azok közelében lelték fel – közölte a Spiegel Online német hírportál pénteken. A kölni nyomozóknak sikerült bemérniük néhány ellopott mobiltelefon helyét. Több esetben a nyomok menekültszállásokhoz, illetve azok közvetlen környezetéhez vezettek.

Csütörtökig mintegy 200 – javarészt nők által tett – feljelentés érkezett a német hatóságokhoz a kölni pályaudvar környékén elkövetett támadások kapcsán – olvasható a hírportálon. Sok feljelentést szexuális zaklatás miatt tettek.

A rendőrségi jelentések szerint szilveszter este mintegy ezerfős csoport gyűlt össze a kölni főpályaudvar előtti téren, majd petárdázni kezdtek. Mikor a rendőrség közbelépett, kisebb csoportok alakultak, s ezt követően kezdtek nőket körbevenni, szexuálisan zaklatni és kirabolni. Szemtanúk egybehangzó nyilatkozata szerint  a támadók "kinézetük alapján az arab vagy az észak-afrikai térségből származtak". Hasonló esetek történtek más német nagyvárosokban, de Ausztriában, Svájcban, Finnországban és Svédországban is.

A kölni rendőrfőkapitány pénteken belebukott a rendőri fiaskóba, vagyis abba, hogy egyrészt a helyszínen sem voltak képesek rendet tartani, másrészt az eseményeket napokon át igyekeztek elbagatellizálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

Egy friss kutatás szerint az élelmiszerek 20 százaléka végzi a kukában

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Meghalt Palcsó Sándor operaénekes

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk

Zacher Gábor: Tök mindegy, melyik vakcinát kapjuk