szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egyiptomban érdekes ítéleteket produkál a katonai diktatúra.

Ahmed Manszur Karnit négy gyilkosságért, nyolc emberölési kísérletért, vandalizmusért és hivatalos személy megfenyegetéséért ítélték életfogytiglanra. Az elítélt még 2 éves sem volt a bűncselekmények elkövetésekor - írta az Independent.

Az egyiptomi fiút 114 további vádlottal együtt ítélték életfogytiglanra egy kairói bíróságon a 2014-re datált bűncselekményekért.

Védőügyvédje, Fejszal al-Szaid úgy nyilatkozott, hogy a fiú neve tévedésből került a vádlottak listájára. Hiába adta át a bíróságnak a négyéves gyerek születési anyakönyvi kivonatát, azt nem adták oda a bírónak.

Al-Szaid szerint a bíró talán el sem olvasta az ügy aktáit, egy másik ügyvéd szerint viszont ez csak egy újabb példája a borzalmasan működő egyiptomi igazságszolgáltatásnak.

Utóbbi, névtelenül nyilatkozó ügyvéd azt is mondta, hogy Egyiptomot őrültek irányítják és "az ésszerűség öngyilkosságot követett el" az országban.

Egyiptomban jelenleg katonai diktatúra működik, melyet Abdel Fatah al-Sziszi elnök irányít, mióta Mohammed Morszi választott kormánya megbukott 2013-ban.

Jelenleg körülbelül 40 000 ellenzéki van börtönben az országban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyújtogatás miatt üthetett ki tűz a cseh lakóházban, 11-en meghaltak

Gyújtogatás miatt üthetett ki tűz a cseh lakóházban, 11-en meghaltak

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Vészjelzést adott le a Huawei, egyszerűen elfogynak a chipek

Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe

Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe