szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Lengyelország júliusban állítja vissza a határellenőrzéseket, a belügyminiszter közlése szerint a dolognak nincs köze a menekültválsághoz, csak a NATO-vezetők és a katolikus ifjúsági világtalálkozó biztonságát akarják szavatolni.

Lengyelország júliusban egy hónapra visszaállítja a határellenőrzést – közölte Mariusz Blaszczak lengyel belügyminiszter szerdán.

A lengyel közszolgálati rádiónak nyilatkozó politikus elmondta, hogy a biztonsági intézkedésre a július 8-án és 9-én tartandó varsói NATO-csúcstalálkozó, illetve a krakkói katolikus ifjúsági világtalálkozó miatt kerül sor. A belügyi tárca vezetője nyomatékosította, hogy a határellenőrzés visszaállításának nincs köze a menekültválsághoz.

A július 26. és 31. között tartandó katolikus ifjúsági világtalálkozóra több tízezer fiatalt várnak a Visztula partján fekvő régi királyi fővárosba. "Készek vagyunk nemcsak a pápa, de a zarándokok biztonságát is szavatolni" – hangsúlyozta Blaszczak.

A schengeni övezet részeként Lengyelországnak rendkívüli helyzetben lehetősége van 30 napra visszaállítani az ellenőrzést határain.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

A Kulka név nem csak a színpadon, az orvostudományban is feledhetetlen

Két helyen is lezárták az M5-ös autópályát baleset miatt

Két helyen is lezárták az M5-ös autópályát baleset miatt

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe

FAZ: Orbánnak minden bajáról Soros jut eszébe